Arsip | 9:40 pm

THOM YORKE – Harrowdown Hill

1 Feb

Don’t walk the plank like I did
You will be dispensed with
When you’ve become inconvienent
Up on Harrowdown Hill
Where you used to go to school
Thats where I am
Thats where I’m lying down

Did I fall or was I pushed?
Did I fall or was I pushed?
And wheres the blood?
And wheres the blood?

I’m coming home
I’m coming home
To make it all right
So dry your eyes

We think the same things at the same time
We just cant do anything about it

So don’t ask me
Ask the ministry
Don’t ask me
Ask the ministry

We think the same things at the same time
There are so many of us
So you can’t count

We think the same things at the same time
There are too many of us
So you can’t count

Can you see me when I’m running?
Can you see me when I’m running?
Away from them

I can’t take their pressure
No one cares if you live or die
They just want me gone
They want me gone

I’m coming home
I’m coming home
To make it all right
So dry your eyes

We think the same things at the same time
We just cant do anything about it

We think the same things at the same time
There are too many of us
So you can’t count

I was lured into the back of Harrowdown Hill
It was me lured into the back of Harrowdown Hill
It was a slippery slippery slippery slope
It was a slippery slippery slippery slope
I feel me slipping in and out of conciousness
I feel me slipping in and out of conciousness
I feel me…

PS: Hah? Lirik lageee? Ya, gimana, namanya juga miskin ide untuk nge-blog :P Eh, nggak sih, cuman saya ngerasa perlu untuk majang lirik lagu ini disini ^^

Ada apa dengan saya dan Thom Yorke? Kenapa dari kemaren-kemaren terobsesi dengan lagu-lagunya? Euh, nggak ada apa-apa kok. Hanya sedang kangen dengan Radiohead. Ingat masa muda, soalnya :P *ditimpuks*

So, Harrowdown Hill. What is Harrowdown Hill?

David Christopher Kelly adalah seorang pegawai di Departemen Pertahanan UK. Pukul 3, sore hari, Kelly pamit pada istrinya untuk pergi jalan-jalan di sekitar rumahnya, seperti biasa. Ia pergi ke daerah pepohonan, sekitar satu mil dari rumahnya. Tenpat itu bernama Harrowdown Hill. Ia menelan 29 butir co-proxamol, painkillers, kemudian mengiris pergelangan tangan kirinya dengan pisau. Kelly meninggal pada tanggal 17 Juli 2003.

Kelly adalah salah seorang penyelidik yang terlibat dalam investigasi mengenai keberadaan senjata pemusnah massal di Irak. Hutton Inquiries telah memberikan validasi bahwa Kelly pernah mengeluakan komentar berikut secara off the record pada London Observer mengenai laboratorium senjata bergerak yang ditemukan di Irak, “They are not mobile germ warfare laboratories. You could not use them for making biological weapons. They do not even look like them. They are exactly what the Iraqis said they were – facilities for the production of hydrogen gas to fill balloons.”Tidak ada senjata pemusnah massal di Irak.

Banyak teori mengenai kematian Kelly. Banyak yang berpikir bahwa kematian Kelly tidak disebabkan oleh bunuh diri. Thom Yorke menuliskannya dalam bentuk lagu dan berkomentar, “It’s the most angry song I’ve ever written in my life.

Did I fall or was I pushed?
Did I fall or was I pushed?
And wheres the blood?
And wheres the blood?

“The two paramedics who were called to the scene of Kelly’s death, have since gone public with their view that there was not enough blood at the location to justify the belief that he died from blood loss. Bartlett and Hunt told The Guardian that they saw a small amount of blood on plants near Kelly’s body and a patch of blood the size of a coin on his trousers. They said they would expect to find several pints of blood at the scene of a suicide involving an arterial cut.”

For more on David Kelly, visit here.

It’s a great song. A haunting song. As if Kelly had told Thom what had happened himself, and made him creating a song out of it. Very good, Thom.

I’m coming home
I’m coming home
To make it all right
So dry your eyes

B. J. THOMAS – Raindrops Keep Falling On My Head

1 Feb

Raindrops keep fallin’ on my head
And just like the guy whose feet are too big for his bed
Nothin’ seems to fit
Those raindrops are fallin’ on my head, they keep fallin’

So I just did me some talkin’ to the sun
And I said I didn’t like the way he got things done
Sleepin’ on the job
Those raindrops are fallin’ on my head, they keep fallin’

But there’s one thing I know
The blues they send to meet me won’t defeat me
It won’t be long till happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin’ on my head
But that doesn’t mean my eyes will soon be turnin’ red
Cryin’s not for me
‘Cause I’m never gonna stop the rain by complainin’
Because I’m free
Nothin’s worryin’ me

It won’t be long till happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin’ on my head
But that doesn’t mean my eyes will soon be turnin’ red
Cryin’s not for me
‘Cause I’m never gonna stop the rain by complainin’
Because I’m free
Nothin’s worryin’ me

PS: Yesh, hari ini saya dikerjain ujan dongs :P Rencananya hari ini mau ke ticketbox JJF untuk beli tiket Jamie Cullum yang membuat iman rontok itu, ..ternyata belinya harus pake perjuangan pula T-T

Pagi-pagi mendung, dan mata masih sepet karena kurang tidur karena dipaksa ngerumpi pagi-pagi buta sama oknum-oknum tidak bertanggung jawab, tapi, ya sudahlah, saya paksa pergi juga. Sebelum berangkat, langit mendung, tapi nggak gerimis sedikitpun. Ketika sudah memutuskan berangkat dan sampai di luar, hujan turun.. – -; Ya sudah, udah terlanjur, jadinya tetep harus pergi. Di jalan macet buanget, jrid! Dan tetap hujan. Mendekati Simprug, hujan berhenti. Horeee.. :D Akhirnya sampailah saya ke Simprug Gallery dalam keadaan kering. Tapi memang dasar apes, selesai beli tiket, hujan turun lagi.. – -; Ditungguin, ujannya nggak reda-reda, akhirnya memaksa diri untuk pulang daripada nunggu sampe lumutan. Eh, pas keluar dari situ, ujannya malah tambah deras – -; Terlanjur basah, pulang sekalian. Huhuhu.. Di jalan ujan deras. Dingin. Ngantuk. Tau begini, mending tadi mendamparkan diri di *.bucks dan pesen hot chocolate aja deh T-T Ya sudahlah, akhirnya sampai rumah juga. Hujan masih tetap turun. Dan beberapa menit setelah menginjakkan kaki kembali ke dalam rumah, hujannya berhenti dong. Sekarang malah jadi cerah. Siyal.. :-w

iPod sayah yang sudah insyaf dari ke-mellow-annya, berbaik hati bikin mix lagu yang ada “Singin’ In The Rain”-nya Jamie Cullum, dan “Raindrops” ini, tapi dalam bentuk cover version oleh Noon (eh, Noon ini penyanyi, band atau apa ya, bruh?). It’s a nice song to sing when you’re soaked in the rain. This song goes to everyone that got caught in the heavy rain and traffic jam today. Enjoy the rain while it lasts :P

Raindrops keep fallin’ on my head
But that doesn’t mean my eyes will soon be turnin’ red
Cryin’s not for me
‘Cause I’m never gonna stop the rain by complainin’
Because I’m free
Nothin’s worryin’ me

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.